Parket kies je maar één keer. Een belangrijke maar niet altijd eenvoudige keuze. Want als je alle mogelijkheden optelt, kom je aan bijna 60.000 verschillende parketvloeren. We begeleiden je graag in het maken van je beslissing, zodat je nadien zorgeloos kan genieten van je keuze…

Wist je trouwens dat je ook bij ons terecht kan voorlaminaat-, vynil-, bamboe- en kurkvloeren?

We starten met enkele tips die gelden voor elk type parket:

 • Kies een boom die bij je past 

  De houtsoort bepaalt voor een groot deel de “look and feel” van je vloer. Ga je voor de in Vlaanderen erg populaire eik, de zeer vochtbestendige teak, de artistieke notelaar of het heel sterke wengé met zijn kenmerkende donkerbruine uitstraling?

 • Strak & modern? Of rustiek en karaktervol?

  “Verkies je een parket met of zonder knopen?”. Het is een klassieke vraag. De knopen, die het resultaat zijn van de takken in de boom, zijn bepalend voor de uitstraling van je houten vloer. De één houdt ervan, de ander vermijdt ze liever. Ze zorgen voor een modern of rustiek karakter van je parket. Aan jou de keuze.

 • Smal of rubensiaans?

  Bij Parquet De Flandre kan je zeker zijn van egale, lange planken. Tot bijna 3 meter! De keuze van de breedte laten we aan jou over. Tenminste, zolang ze tussen de 16 en de 24 cm ligt.

  Enkel raden we aan om in combinatie met vloerverwarming niet te breed te gaan om het risico op scheurtjes in de toplaag van de parket uit te sluiten.

 • The finishing touch.

  Nu de planken gekozen zijn, kunnen we aan de afwerking beginnen. Hou je van een gladgeschuurde vloer? Of eerder van een verouderde look? Die laatste kunnen we op tal van manieren bereiken. Zo kunnen we het hout borstelen en – of trommelen, het behandelen met de lintzaag wat een authentiek karakter geeft aan de toplaag van de parket of kunnen we het hout manueel handschrapen wat een levendige, authentieke toets geeft aan je houten vloer.

  Na het aanbrengen van de structuur gaan we de parket afwerken. In olie. Of vernis. Elk van beiden heeft zijn specifieke eigenschappen. Waar de waterbestendigheid van vernis van harte welkom is in de badkamer, biedt een geoliede vloer je een eenvoudig onderhoud en / of herstel bij schade.

 • Kleur bekennen…

  Misschien wel het moeilijkste van allemaal: de kleur. In totaal hebben we 66 kleuren voor je in petto, van black tot white en alles dat ertussenin zit. Je springt dus best even binnen om te bekijken welke jouw perfect match is.

Nog niet 100% zeker of jouw gekozen parket wel bij jou past?

Laat je begeleiden door Parquet De Flandre. We helpen je uitzoeken naar je parket, maar ook het plaatsen en onderhouden.