Een vloer voor het leven…

Bij Parquet De Flandre gaan we ervan uit dat een vloer meer dan één leven moet meegaan. Tenslotte verandert men een vloer niet zo frequent als pakweg het kleur op de muur of de meubels. Integendeel, een vloer blijft meestal decennia lang liggen.
Daarom kiest Parquet De Flandre resoluut voor de hoogst kwalitatieve materialen en technieken om de parketvloeren een duurzaam karakter toe te eigenen. Besparen op kwaliteit, kan immers de duurzaamheid in het gedrang brengen.
Dankzij de specifieke opbouw zijn de vloeren van Parquet De Flandre geschikt voor vloerverwarming.

De parket voor vloerverwarming, waarom?

1. Dikte
Bij vloerverwarming is het interessant om de dikte van de parketvloer zo beperkt mogelijk te houden. Hout is immers een natuurlijke isolator die de warmtedoorlating zal vertragen. Hoe dunner de vloer, hoe sneller de warmtedoorlating zal gebeuren.

2. Stabiliteit
Hout krimpt en zwelt bij temperatuur- en vochtschommelingen. Bij vloerverwarming moet de warmte dwars door het hout dringen. Dit maakt dat de planken nog meer onderhevig zullen zijn aan krimp en zwelling. Daarom is het veiliger om een samengestelde plank te gebruiken bij vloerverwarming.
De planken zijn opgebouwd uit 2 delen: 1)Toplaag in edelhout 2)Stabiliserende onderlaag in multiplex.
Hout “werkt” (krimpt en zwelt) voornamelijk in de breedte en niet zozeer in de lengte. Multiplex is een samenstelling van fijne laagjes hout die met geschrankte vezelrichting op elkaar verlijmd worden. Hierdoor wordt de werking van het hout geminimaliseerd.

3. Kwaliteit
De kwaliteit van de gebruikte materialen, machines en methoden bepalen de algemene kwaliteit van het eindproduct. Parquet De Flandre parketvloeren zijn het product van vakmanschap en passie voor hout.